Noten, mariuhana en de Wouten van Wouter Bos  


Noten zijn gezond. Van over de hele wereld worden noten naar ons land verscheept. Alsof onze walnoten niet goed of lekker genoeg zouden zijn. Maar nee, in Afrika en Latijns-Amerika plukken of rapen mensen voor een hongerloontje noten, dus onze Hollandse noten laten we hangen voor de kraaien.

Er zijn er die in de gaten hebben dat noten over de hele wereld naar ons land versleept worden. Dat zijn handelaren in verdovende middelen. Die laten hun verdorven troep graag meeliften met noten en fruit. Lekker onverdacht, denken ze.

Maar dit keer hadden de smokkelaars buiten de Wouten van Wouter Bos gerekend. Zijn FIOD-politiemannen, versterkt met speurders van de Economische ControleDienst (ECD), vonden 19.000 kilo van de hasj-zooi in een container, verstopt achter 400 juten zaken met noten.

Op de site van het ministerie van Wouter Bos kraaien zijn Wouten dan ook victorie. De grootste drugsvangst sinds eeuwen. "Mega-vangst", kopt het persartikel van Wouter dan ook.

Wouter en Wouten, gefeliciteerd. Boeven door jullie vangst voor 60 miljoen euro armer gemaakt. Bravo!

Eén vraag. Wat gaan jullie doen met die noten? Toch niet in beslag nemen en vervolgens vernietigen, hoop ik? Ik heb een voorstel. Geef ze aan de Voedselbanken. Dan kunnen hun klanten hun hersens laten werken op de goede vetzuren die in de noten zitten. En wellicht kan bij sommigen de eventuele schade van hasjroken aan hun brein weer een beetje gerepareerd worden. En doe de noten bij het schoolfruit dat je gaat betalen. Noten zijn met die goede vetzuren erg goed voor de leerprestaties!

Wouter, ouwe sociaal bewogen kerel, doe nog es iets goeds met fruit en noten. Eerst schoolfruit betalen, dan noten voor de scholen en de Voedselbank. Wouter, ga zo door, en de voedselbankklanten en scholieren worden dank zij jou (bijna) net zo slim als jij!

En wie weet, Wouter, als je je goede daden op pomologisch gebied voortzet, zit er misschien wel een erelidmaatschapje van de pomologische club in. Dan krijg je nog ergens de waardering die jou toekomt, maar jou te vaak door je collegae wordt onthouden.

Verder lezen: www.minfin.nl.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland