Over klimaatbosjes en het terugvinden
van de kwaliteiten van walnotenbomen
 


Notenbomen in een driehoek als symbool van het knokken tegen klimaatverandering. Die 3 walnotenbomen heten dan een klimaatbosje. De provinciale landschapsstichtingen zijn er actief mee bezig geweest. Met als resultaat in Brabant bijvoorbeeld 70 klimaatbosjes.

Da's mooi. Da's heel mooi. Of het veel helpt aan het vastleggen van CO2 valt te betwijfelen, maar de intentie is goed. Doorgaan ermee dus!

Ik stel wel voor de aanplant van walnoten in een bredere context te plaatsen. Walnoten zijn gezond. Ze zitten barstensvol goede vetten en vleesvervangende eiwitten. Ik stel voor walnotenbomen te zien als symbool in de actie voor gezonder eten en leven. Minder chemie, minder import- en foodmiles, terug naar gezond Hollands eten, met opslag van CO2 en - over vele decennia- mooi meubelhout op de koop toe.

Gezondheidpleiters, vegetariërs, anti-globalisten of food-milefighters, klimaatverdedigers en meubelmakers, u heeft een gemeenschappelijke vriend: de oerhollandse, oerdegelijke, oergezonde prachtige walnotenboom.

Zie Brabants Dagblad.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland