Nieuw fenomeen: kersenpolitie  


Een nieuw fenomeen in BelgiŽ: de kersenpolitie. Het gaat om nepagenten die ervoor moeten zorgen dat de vele toeristen in Haspengouw niet stiekem kersen plukken, en zeker geen plastic tassen vol.

Dat gesteel kost de fruitboeren centen in het laatje van het stalletje aan de straat. Maar ook het jaar daarop merken de fruitboeren het gesteel in hun portemonnee. De toeristen plukken de kersen ruw, zonder steel, en dat kost opbrengst het jaar erna.

Uw redactie heeft een beetje begrip voor de begerige toeristen, die, zeker met de huidige kersenprijzen, proletarisch winkelen in de kersenboomgaarden.Ze zijn immers zo lekker, zowel de oude als de nieuwe kersenrassen. Maar uw redactie heeft ook, ja veel meer begrip voor de kersenboeren, die toch recht hebben op een eerlijke boterham.

Het beste af zijn bij dit alles ongetwijfeld de acteurs die de nepagenten spelen. Lekker betaald politieagentje spelen, dollen met toeristen en ...vast niemand die er wat van zegt als ze geconfisqueerde kersen oppeuzelen, achter de rug van betrapte dieven.

Verder lezen: vilt.beAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland