Aan alle speurneuzen van de open dag  


Beste jongens en meisjes,

Misschien zijn jullie het allang weer vergeten, maar zaterdag 31 augustus was het Open Dag in de Collectieboomgaard van de POMologische Vereniging. Iedereen mocht een kijkje komen nemen en genieten van onze mooie fruitbomen. In de tuin waren kraampjes opgesteld waar je wat kon proeven, bekijken of kopen.

POM Jeugd was er ook. Daar kon je tekenen, reuzenmikado spelen of een begin maken met compost. Over compost maken staat een verhaal op de kinderbladzijde van de POM-website. Bij de POM-jeugd kon je ook een speurtocht doen. Op pad door de boomgaard met een emmer spulletjes en een lijst met vragen. Eén van de vragen ging over de grootste appel van de boomgaard: een Kaiser Alexander. Je moest raden hoe zwaar die zou zijn. Dat was moeilijk want je mocht de appel niet even van de boom halen.

Op 31 augustus was hij ook nog niet helemaal rijp. Nu wel! We hebben hem voorzichtig geplukt en op de weegschaal gelegd. Spannend. En wat denk je? Precies 500 gram! Dat is echt heel veel voor één appel. We mogen gerust zeggen dat die Kaiser Alexander een grote dikkerd is. Maar ja, als je ook Kaiser (Keizer) heet…..!

We waren natuurlijk erg benieuwd naar jullie antwoorden. Drie speurneuzen hebben het precies goed geraden. Echt heel knap. Doede, Suzan en Dolma, laten jullie ons weten waar jullie wonen? Dan kunnen we een prijsje aan jullie opsturen.

Nou speurneuzen, bedankt voor het meedoen en tot ziens bij een volgende activiteit van de POM.

Groetjes van POM-jeugdAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland