Vallende pruimen plukkende vrouw
au, au, au!
 


Het gebeurde in Smilde. Een vrouw had een pallet op de vorken van een heftruck gelegd en kon zo veilig pruimen plukken. Dacht de mevrouw.

Nou heb ik het sowieso niet zo op pallets als verhogingsmiddel. Want als je hele gewicht op n plankje komt, zegt dat plankje, weet ik uit ervaring, nog wel es knak. Dat is zeker zo als er toevallig een knoest in dat plankje zit.

Het was in dit geval evenwel niet een knoest in een plankje dat de pruimen plukkende vrouw fataal werd, maar een domoor in haar omgeving die dacht de heftruck veilig te kunnen verplaatsen met de vrouw voorop bovenop de vorken. Tja, wie wel es op een boerenwagen of iets dergelijks heeft gestaan weet het: optrekken van voertuigen gaat met horten en stoten, zeker als er oneffenheden in de oppervlakte zitten.

En ja, de arme plukkende vrouw werd een arme 4 meter vallende vrouw. Dat is natuurlijk beter dan dat ze veranderde in een gevallen vrouw, maar het is natuurlijk wel au, au, au.

De arme vrouw werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Beterschap, mevrouw! En geeft u die knakker die de heftruck verplaatste maar een klein petsje op zijn hoofd. Niet te hard, anders moet de ambulance wr komen!

Verder lezen o.a. : netn.nlAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland