Gojibessenstruiken met een beestje erbij....  


Gojibessen uit de Himalaya schijnen erg gezond te zijn. Je weet wel, antioxidanten, en vooral heel erg veel vitamientjes en zo. Je schijnt er je leven mee te kunnen verlengen.

Natuurlijk zijn er mensen die een slaatje proberen te slaan uit de Goji-hype. Ze halen niet alleen het Goji-sapje, maar liefst ook het Goji-struikje deze kant uit. Dat mag niet van de plantengezondheidsdiensten. Maar ja, die kunnen ook niet elke container, doos of bagagestuk controleren, dus komen die struiken toch hierheen. In Engeland zouden er al 90.000 stiekem zijn ingevoerd.

Men maakt zich daar zorgen. Want er kunnen beestjes, virussen en andere ongerechtigheden meegelift zijn met de struikjes. Die beestjes en virussen kunnen hier "uitbreken", met alle gevolgen vandien.

Gojibessen met beestjes erin. Voor je het weet veroorzaken ze een plaag in onze bessen of in andere gewassen. Het is alleen al vanwege de ziekterisico's te overwegen eens een remmetje te zetten op de globalisering . Het wereldwijde gesleep met gewassen en levende have om een individuele ondernemer ten koste van alles wat ecologisch en sociaal verantwoord is nog een rotcent meer te laten verdienen mag best begrensd worden.

Leve de duurzame wereld, stop het wereldwijde gesleep met gewassen en bijbehorende risico's op ziekten en dieren- en plantenleed!

Verbeter de wereld, begin in je eigen tuin, zet gewoon een kruis- of aalbes hier neer en laat de Goji's met of zonder beestjes erin daar in China!

Verder lezen: Agrarisch Dagblad 230708Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland