Poten rammen met appels?!  


In Pacifica, Californië, moet het gebeurd te zijn. Tiffany Adler is 20 en reed voor haar baas, een groenteboer, in een bestelbus. Toen kwam ze een paar van hetzelfde geslacht tegen. En ze begon appels en groenten te smijten. Volgens de politie heeft ze met haar gooi- en smijtwerk vanuit de rijdende bestelbus zelfs ook doel getroffen.

Toen Tiffany even later het stel weer tegen kwam, schold ze hen uit voor “faggots”. Volgens Wikepedia is “faggot”een scheldwoord voor een homo of een verwijfde vent. Het is in het Engels afgeleid van het woord voor “takkenbos; aanmaakhout”. En dat zou dan komen omdat ergens in duistere tijden homo’s in brandstof gedoopt werden om te dienen als vervanger van aanmaakhout bij heksenverbranding. Brrr.

Terug naar Pacifica anno 2007. De politie kwam er aan te pas, omdat rond het gedrag van Tiffany wetsovertredingen in het geding zijn. De juridische vertaling van wat Tiffany deed was iets in de trant van “hatelijke belediging” en “hatelijke minachting”. Tiffany wenst niet als potenbesmijtster of ramster te boek te staan. Volgens haar gooide ze appels en groenten omdat ze dacht dat ze eerder met het stel ruzie had gehad.

Op 13 april mag Tiffany voorkomen bij de rechter.

Even de jurist spelend: gevaarlijk rijgedrag, vernietiging van andermans eigendom, en gewoon domme lompheid in de extreme graad. Haar verdiende straf? Laat ik zwijgen. Als ik opschrijf wat ik nu fantaseer, krijg ik of het bestuur van deze website, onze pomologische vereniging, op mijn dak. Of ik krijg de vrouwenbeweging achter mij aan, en dan met Belle Angevines, de grootste peren die er bestaan. En die komen harder aan dan een paar appeltjes van Tiffany. Pas zei een Belgische boomteler tegen mij: met een Belle Angevine kun je iemand doodgooien.

Soms kun je je gedachten maar beter voor je houden…….. ook in pomologenland anno 2007.

Verder lezen: Examiner.comAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland