Fruitdichter groot sukses  


Onze Vlaamse vrienden rond Haspengouw/Sint Truiden kunnen wat ze bij de Greenery in Barendrecht niet meer kunnen: een stukje cultuur en gevoel rond het fruitbedrijf koesteren. Onze Vlaamse vrienden hebben een fruitdichter aangesteld, Boudewijn Knevels.

Hij zou minstens maandelijks een gedicht rondom het fruitgebeuren maken. Nou, Boudewijn heeft de smaak te pakken gekregen. Hij werd in maart 2007 aangesteld, en heeft inmiddels al 80 fruitgedichten gemaakt!

Omdat er vraag is naar zijn teksten, komt er nu al - en niet pas in 2009- een dichtbundeltje uit. Dat kun je kopen bij de auteur.

Omdat Boudewijn nog 50 fruitgedichten op voorraad heeft, weet hij dat er komend jaar wéér een boekje komt.

Boudewijn hoopt dat zijn gedichten ergens een plaatsje krijgen in het Haspengouwse landschap. Bijvoorbeeld langs fietsroutes. Dus wellicht kun je de poëzie ook lezen zonder dat je het bundeltje aanschaft. Dat lijkt me echt aardig: fietsen langs bloeiende boomgaarden, en gedichten toe!

Kom, fruitboeren uit de Betuwe, laten jullie je es inspireren, en doe ook es iets cultureels. Met of zonder steun van de Greenery.

Verder lezen:Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland