Alweer iets nieuws: een fruitdichter  


Boudewijn Knevels is een bekende Vlaamse auteur. Hij is bovendien baas van het schrijfmachinemuseum in Heers. En sinds enkele dagen heeft hij een joppie erbij.

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie hebben hem namelijk tot Haspengouwse Fruitdichter benoemd.

De fruitdichter zal, als hij in functie is, symbolische attributen moeten dragen. Zo heeft hij een ganzenveer op de epi-toga als uitrusting. Hij draagt voorts een gouden tak met gouden bellen. Dit refereert aan symbolen uit het Keltische verleden.

De kersverse fruitdichter de volgende twee jaar minstens vierentwintig fruitige gedichten schrijven. In wezen moet hij reclame maken voor het Haspengouwse fruit, de bloesem daarvan of fruit- eindproducten. Soms moet hij gelegenheidsgedichten maken, als er een evenement is, bijvoorbeeld.

Hopelijk zullen we in de loop van het jaar in de digitale fruitkunstgalerie op deze website enkele van zijn rijmwerken kunnen publiceren.

Verder lezen: Vlaams Informatiecentrum over Land- en TuinbouwAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland