Doodslag-poging bij fruitstal  


Je ziet het nog wel, op het platteland. Een kraampje aan de straat, met een geldkistje erbij. Wie voor een schappelijke prijs fruit of aardappels rechtstreeks van de boer kopen wil, kan voordeel halen uit zijn plattelandsbezoek.Je kunt dan de enorme winstmarges van grootgrutters ontlopen.

Sommige plattelandsshoppers gaan evenwel te ver. Een boef uit Zwolle jatte fruit plus het betaalpotje. De boer uit Dronten zag dat. Zijn rechtvaardigheidsgevoel werd geraakt. Hij wilde de boef het wegrijden beletten.

En dan zie je waar sommige boeven toe in staat zijn. Voor een paar appels en een paar euro's zouden ze iemand doodmaken. Deze boef drukte zijn gaspedaal in, zodat de boer moest springen voor zijn leven. Poging tot doodslag heet dat in juristenland.

De boef zei de rechter dat ie alleen met de spiegel wou raken. Maar omstanders hadden iets anders gezien, namelijk dat ie recht op de boer af was gereden.

De boef rechtvaardigde zich door te stellen dat ie stal omdat ie geen geld had om eten te kopen. Nou heeft ooit de gewaardeeerd eerlijke oprechte emeritus-bisschop Muskens gezegd dat je in geval van echte nood een brood mag stelen, maar de emeritus gaf geen permissie voor appels, en zeker niet voor geldkistjes, en al helemaal zeker niet voor kistjes van hardwerkende boeren.Laat staan om bij zo'n diefstal geweld toe te passen!

De Officier van Justitie eist dat de boef voor anderhalf jaar de nor ingaat.

Nou boef, maar goed dat ik niet voor Officier van Justitie of gevangenisdirecteur speel in jouw geval, want dan had je elke ochtend....jawel, een kilo Gamerse Zuren als ontbijt gekregen!

Verder lezen: De Stentor.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland