C1000 Heerhugowaard is oké!  


C1000 Heerhugowaard is uitgeroepen tot meest "Oké" supermarkt van Nederland

Acteur Joris Lutz heeft vandaag de Oké Trofee 2007 uitgereikt aan de winnaars.

Begin dit jaar werden alle supermarkten van Nederland opgeroepen een leuke actie te bedenken met Oké fruit. Oké fruit voldoet aan de voorwaarden van Max Havelaar en wordt dus met respect voor mens en milieu geteeld. C1000 Heerhugowaard heeft de Oké Trofee 2007 gewonnen omdat zij de meest originele "Oké" inzending hadden. Wesley van Dijk en Roy Boerman, allebei werkzaam op de groenten- en fruitafdeling: "Wij hadden de Oké bananen, sinaasappels en ananas breed uitgestald zodat het winkelend publiek hier niet omheen kon. Maar om hier nu een foto van te maken vonden we niet origineel genoeg. Vandaar dat we een Oké filmpje hebben gemaakt in de vorm van een sp! rookje. Natuurlijk staan wij achter het Fairtrade principe. Het is belangrijk dat wij de boeren in de ontwikkelingslanden kunnen helpen met het opbouwen van een beter bestaan." Het filmpje van de winnaars is binnenkort te bekijken op de website.

Oké fruit wordt ondersteund door een groot aantal Bekende Nederlanders. De Oké Trofee werd dan ook vandaag uitgereikt door acteur Joris Lutz. "Eigenlijk is Oké zo klaar als een klontje, het Oké fruit is lekker en zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Dit soort acties zijn belangrijk en waardevol om Oké fruit onder de aandacht te brengen bij de consument."

Behalve de trofee krijgen de C1000 winnaars ook een reis aangeboden naar Costa Rica door reisorganisatie Shoestring. Tijdens deze reis wordt er ook een bezoek gebracht aan één van de Oké plantages zodat de winnaars zelf kunnen zien hoe de levens zijn verbeterd van de fruitboeren.

Wilt u ook een reis winnen naar Costa Rica? Stuur dan snel een (h)eerlijk Oké recept in en stem op het meest Oké recept. Kijk voor meer informatie op de website.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland