De ašai-bes komt eraan!  


Het schijnt een van de krachtigste en gezondste fruitsoorten te zijn: de ašai-bes. Deze bes komt uit het Amazone-gebied. Zij bevat van nature onder meer een zeer hoge concentratie aan anti-oxidanten en de essentiŰle vetzuren omega 3-6-9. Ook bevat deze bes diverse vitaminen en mineralen, waaronder diverse vitaminen B, vitaminen C en E, calcium en fosfor. Bovendien is deze bes ook een belangrijke bron van plantaardige prote´nen. In het Amazonegebied wordt deze bes behalve voor de dagelijkse voeding ook gebruikt als natuurlijke oppepper voor een langer uithoudingsvermogen.

Van deze uitermate voedzame en gezonde bes heeft een fruitsappenboer die eerder granaatappelsap in menig koelvak introduceerde nu een heerlijke fruitdrank gemaakt die naast de ašai-bes ook diverse rode vruchten bevat. Dit nieuwe sap geeft energie en voorziet violgens de sappenboer in ruime mate in de behoefte aan diverse belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast is deze nieuwe juice drink ook nog eens heel erg lekker!

Okay mensen van de ašai-bes, ik zal het sapje eens uitproberen als ik ertegen aan loop. En het in de rubriek "uitgeprobeerd" eens bespreken. Maar kunnen jullie me ÚÚn ding beloven: zullen jullie geen oerwoud kappen om ašai-bessenplantages aan te gaan leggen?

Verder lezen:

Healthy peopleAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland