Queen Florell  


Al surfend over het Internet kwam ik bij de website dan Westende Fruitteelt B.V.

Westende is gespecialiseerd in perenteelt. Hij heeft een aantal moderne rassen, zoals de Sweet Sensation en de Gold Sensation (“perendoppeer”) . Deze twee laatste rassen zijn eerder al eens op deze website besproken. Ze komen uit de “stal” van de firma Van Doorn te Deil. Deze firma bouwt, begrijp ik, weer voort op het werk van de Wageningse professor Piet de Sonnaville. Die laatste heeft enkele rassen op zijn naam staan, zoals de Karmijn de Sonnaville.

De Sonnaville was ook bezig met rode peren. De Queen Florell is een mooie rode peer die bij Westende geteeld wordt. Alleen al om de mooie foto’s is dit perenras de moeite van bespreking op onze webstek waard. De peren zelf schijnen hoofdzakelijk in Engeland verkocht te worden.

Foto’s met toestemming overgenomen van Westende fruitteelt bv

Over de werkzaamheden op het bedrijf Westende, gevestigd in Westelijk Noord-Brabant, is een artikel verschenen in het dagblad De Stem (editie Bergen op Zoom).

Dit artikel is te bereiken via deze link.

De website van Westende Fruitteelt is te bereiken via deze link.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland