McDonalds: voor 20 lullige centjes meer
nu in BelgiŽ ook gezonde Happy Meals
 


McDonaldís is afhankelijk van de wensen van zijn bezoekers. Daartoe behoren ook jonge ouders. Die willen niet uitsluitend een makkelijke vette hap. Die willen verantwoord eten voor hun kids. Babyvoeding is in Europa al goeddeels biologisch, de kindermaaltijden moeten dus wel de gezonde trend volgen. Zelfs McDonalds moet aan die consumentenwens gehoor geven!

McDonalds in BelgiŽ neemt daarom naast wortelen appels en druiven op in haar voedingsassortiment voor kinderen. De Belgische vestiging van de fastfoodketen doet dit, gewoonweg omdat de jonge moeders anders niet meer komen! Zelfs super Delhaize snapt dat: "Belg eet steeds gezonder en exotischer", kopt een Internetartikel over deze superketen.

McDonald's BelgiŽ kwam tot de conclusie dat het gezonder moet op basis van ondervraging, vorig jaar, van 310 vrouwen met kinderen tussen drie en zes jaar. Liefst 90 procent van hen vond het een goed idee om groenten in een Happy Meal te introduceren. Als fruitdessert koos McDonald's voor schijfjes appel en druiven. Die zitten niet standaard in een Happy Meal, maar zijn een keuze-optie bij de desserts.

Hoewel McDonald's BelgiŽ in 2006 een groei van 5,7 procent kende, stagneert het aantal gezinnen dat de fastfoodketen bezoekt. McDonald's hoopt dat de nieuwe producten, die aan de Happy Meals worden toegevoegd, meer gezinnen met kinderen naar haar vestigingen zal lokken.

Een Happy Meal is een maaltijd bedoeld voor kinderen bestaande uit een portie frieten, frisdrank en naar keuze een hamburger, cheeseburger, McNuggets of een Fish'Filet. Het dessert is optioneel. Bij de maaltijd zit ook een speeltje. Een Happy Meal kost in BelgiŽ nu een lullige 20 eurocent meer.

Meneer McDonalds, u weet natuurlijk dat Ollanders een achtelijk volkje vormen, dat voor ťťn cent goedkoper vet vreet in plaats van gezond. Maar pas op. De Europese, ja wereldtrend dat voedsel gezond, rein en smakelijk moet zijn, zal niet aan ons kikkerlandje voorbijgaan. Meneer McDonalds, bezint eer ge te laat bent. Ook hier in Olland zal de gezonde eettrend aanslaan. Zorg dat u niet achter de feiten aanloopt, en zorgt u dus vooral voor biologische worteltjes, appelschijfjes, druiven, bananenprak voor babyís en peren. En die zoete suikerfrisdank, die zou u acuut moeten vervangen door geperst vers vruchtensap van vers fruit, bij voorkeur biologisch of volledig onbespoten fruit van hoogstammen. Op straffe van het thuisblijven van jonge ouders!

De redactie van deze webstek adviseert u, bazen van de Nederlandse McDonaldsvestigingen, graag hoe u pomologisch verantwoord uw menu kunt verbeteren. Misschien moet het een lullig eurokwartje meer kosten per maal. Dat moet dan maar. Want gezondheidsschade kost de maatschappij nou eenmaal vele malen meer!

Verder lezen:Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland