Acteur joris lutz reikt "oké trofee 2007"
uit aan winnaar receptenactie
 


Liefhebber van Oké fruit, Sigrid Horsten, is dankzij het insturen van een (h)eerlijk fruit recept, uitgeroepen tot meest "Oké" consument van Nederland. Acteur Joris Lutz heeft gisteren de Oké Trofee 2007 uitgereikt aan de winnares.

Begin dit jaar werd opgeroepen een lekker, (h)eerlijk en origineel recept te bedenken met Oké fruit. Oké bananen, mango's, ananas en sinaasappelen voldoen aan de voorwaarden van het Max Havelaar keurmerk en worden dus met respect voor mens en milieu geteeld. Sigrid Horsten heeft de Oké trofee gewonnen omdat zij de meest originele "Oké" inzending had en veel stemmen op de "ikbenoke"-website wist te verzamelen. Het recept voor Oké banaan-pompoen fritters is volgens de winnares: "Lekker voor de kinderen en een gezond alternatief voor pannenkoeken". In het recept zitten de Oké bananen en sinaasappelen verwerkt. "Ik heb meegedaan met deze actie, omdat ik gezonde voeding belangrijk vind. En als het dan ook nog eens om Fairtrade gaat is het niet alleen gezond voor mijn kinderen maar ook voor de boeren in ontwikkelingslanden".

De campagne voor Oké fruit wordt ondersteund door een groot aantal Bekende Nederlanders. De Oké Trofee werd dan ook vandaag uitgereikt door acteur Joris Lutz. "Eigenlijk is Oké zo klaar als een klontje, het Oké fruit is lekker en zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Dit soort acties zijn belangrijk en waardevol om Oké fruit onder de aandacht te brengen bij de consument."

Behalve de trofee krijgt de winnares ook een reis aangeboden naar Costa Rica door reisorganisatie Shoestring. Tijdens deze reis wordt er een bezoek gebracht aan één van de Oké bananenboeren zodat de winnares zelf kan zien hoe de levens van de fruitboeren zijn verbeterd door het produceren en exporteren van Fairtrade fruit.

Oké fruit wordt door AgroFair onder de voorwaarden van Max Havelaar op de Europese markt gebracht. Dankzij deze voorwaarden krijgen boeren uit ontwikkelingslanden een kostendekkende minimum prijs voor hun fruit en een toeslag die zij kunnen besteden aan sociale of milieu projecten. De boeren zijn eigenaar van AgroFair en delen daarom mee in de winst en hebben zeggenschap in het te voeren beleid.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland