BN’ers maken Oké-fruitgerechten  


Isa Hoes, Antonie Kamerling, Ali B en Jörgen Rayman. Dat zijn zo maar een paar namen van bekende Nederlanders die iets met Oké-fruit doen.

Oké-fruit is fruit op zijn Max Havelaars. De participerende boeren in de derde wereld krijgen een gegarandeerde, kostendekkende prijs voor hun Fair Trade producten. Bovendien krijgen de boeren een premie. Die kunnen ze investeren in sociale projecten of in milieumaatregelen.

Ook een aantal bekende koks doet een duit in het zakje met een mooi recept. Joop Braakhekke, Lonny Gerungan en Cas Spijkers dragen bijvoorbeeld hun steentje bij. Maar ook jij, als culinair talent, kunt bijdragen.

Je kunt een fruitrecept met Oké sinaasappelen, mandarijnen, bananen, mango’s of ananassen insturen via de website. Het publiek kan vervolgens een stem kan uitbrengen op het lekkerste recept. De bekende Nederlanders hun recepten dingen overigens niet mee! Wil je de Oké-reis naar Costa Rica voor 2 personen winnen? Stuur dan snel jouw culinaire hoogstandje met Oké fruit en een foto van het gerecht in. Doe dat vóór 30 april 2007 (koninginnedag) en hoop dat het publiek je welgezind is.

Op de pagina Oké fruit staat hoe je mee kunt doen. Wil je de eerlijke producten alleen kopen? Via deze webpagina ben je zo op de andere pagina’s van Oké-fruit.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland