Grieks drama rond olijfbladeren
met alleen verliezers
 


Het is dat je met de doden niet mag spotten, maar anders moest je lachen om dit navolgende door het ANP verspreide Griekse drama met een pomologisch randje.

Je hebt drie broers. De ene heeft kanker. De tweede wil hem olijfbladeren met water geven. Dit omdat in Griekenland het verhaal gaat dat je met een mix van olijfbladeren en water ziekten inclusief kanker kunt genezen. De derde broer gelooft niets van het verhaal over de geneeskrachtige werking van de bladeren.

De twee broers aan het ziekbed van de eerstgenoemde broer kunnen geen overeenstemming bereiken. De emoties lopen hoog op en dan voltrekt zich het echte drama. De twee gezonde broers raken in gevecht. Er ligt een mes. En jawel, n van de gezonde broers sterft met een lemet in zijn lijf.

Het verhaal van het ANP vertelt niet of de broer die vr of de broer die tgen was het onderspit dielf. En ding is zeker. De dode broer is al slachtoffer, de broer met kanker wordt met grote waarschijnlijkheid het volgende slachtoffer en de stekende broer wordt ongetwijfeld slachtoffer van een strafrechterlijk vonnis dat ongetwijfeld volgt.

Maar er zijn ook winnaars. Ten eerste de wetenschappers die hebben aangeboden uit te vogelen of de okijf- (excuus voor het typefoutje) olijfbladeren echt werken. En ten tweede de supermarktbazen. Er zijn er al die een flink voorraadje olijfbladeren hebben ingeslagen. Maar ja, deze winnaars zijn geen hoofdrolspelers in dit drama.

Alle hoofdrolspelers zijn verliezers, echtere Griekse tragedies kunnen we anno 2007 niet maken..........Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland