Fruit-nieuwigheden bij trends 2006  


Alles wordt gemonitord in de wereld. Ook de nieuwste trends qua smaak worden in de gaten gehouden. De markt-trendonderzoekers van Datamonitor hebben een aantal nieuwigheden op het gebied van fruit ontdekt, die potentieel wereldwijd consumenten zullen aanspreken.

Ten eerste de al in deze rubriek besproken Grapples. Ze zien er uit als appels, ze happen prima, maar smaken als druiven.

Ten tweede gaat het om gekoelde druiven met koolzuur erin. De druiven houden de vitamines, en smaken fantastisch.

Ten derde gaat het om vierkante meloenen, lekker makkelijk in het schap, de winkelwagen, de tas en in de koelkast. De meloenen worden vierkant omdat ze in een vierkante houten bak moeten groeien.

Ten vierde gaat het om speciaal verpakte bananen van Chiquita, die door de speciale verpakking vier dagen langer goed blijven.

Ten vijfde, op het randje van de pomologie, een Australische wijnboer die zijn wijn aanbiedt in een weggooifles annex wegwerpwijnglas. Wijn die dus net zo makkelijk te gebruiken is als bier in blik.

Als u morgen in uw supermarkt naar deze nieuwigheden vraagt, vangt u waarschijnlijk bot. Het zijn voornamelijk producten van de andere kant van de oceaan of de andere kant van de wereldbol. Als de Datamonitor-jongens gelijk hebben, zien we de nieuwtjes vanzelf in ons landje verschijnen.

Verder lezen: Food USA NavigatorAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland