Fruit is overal,
straks zelfs in de snacks bij de cola!
 


Cola en chips. Een hele generatie is ermee opgegroeid achter de tv, de laatste jaren achter het beeldscherm. Pepsi, ook eigenaar van Frito-Lay ( ja, van die chipsboer) heeft daar goed garen bij gesponnen, maar ziet nu de overgewichteffecten als maatschappelijke boemerang op zich afkomen.

Een commercieel bedrijf zou geen commercieel bedrijf zijn als het antwoord al niet geformuleerd zou zijn. Jawel, voortaan cola met iets gezonds ernaast. Fruitchips. Flat Earth chips, zo worden ze genoemd, bevatten stukjes echt fruit. Later dit jaar zal het product op de Amerikaanse markt komen. Naar ik begrijp met bijvoorbeeld cranberry’s erin, of rozijnen.

Pepsi wil niet voor één gat gevangen worden. Als we allemaal gezonder gaan drinken en de cola links laten liggen, kun je nog steeds bij Pepsi terecht. Ze hebben al een fabrikant van pure vruchtensappen opgekocht.

Slim hè, die Amerikaanse voedselfabrikanten? Of zouden wij nog slimmer zijn en gewoon kleinschalig sap inkopen bij een boer in de buurt of zelf appelchips maken van ons eigen fruit? Van Franse Schijvelingen of zo? Tegen zo iets kleinschaligs heeft die multinationale voedselfabriek vast níet het antwoord al geformuleerd!Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland