Flipje komt terug!!  


Kennen jullie hem nog? Het vruchtenmannetje uit Tiel? Vroeger stond ie op de jampotten van een Tiels jammerk. De maker van die jams uit De Betuwe zou inmiddels al lang in Breda zitten, en een naam hebben die op “Hier zo!” lijkt. De jam wordt, stom stom, stom, al een jaar niet meer onder die naam gemaakt.

Er waren in onze jeugdjaren allerlei plaatjes en strips van Flipje. Hij heeft zelfs zijn eigen museum.

De Bredase fruit- en sappenfirma die aan Flipje deed, komt er weer mee terug. Mensen blijken verknocht aan Flipje. Flipje is één van de 10 bekendste Nederlandse beeldmerken. Nooit geweten dat er in Brabant zulke domme mensen zouden kunnen zitten die het in hun zaagselhoofd zouden halen zo’n succesnummer weg te doen. Flipje gaat nu promoten wat ie al decennia gepromoot heeft, namelijk dat fruit gezond is! Gelukkig, het verstand zegeviert uiteindelijk toch wel weer in Brabant!

En wanneer zegeviert het verstand nog een keer, zodat ook het merk waar Flipje voor staat terugkomt? Wanneer wordt het zaagsel in de Bredase koppen vervangen door frambozen van Flipje? Zou dat trouwens geen idee voor een nieuwe strip van Flipje zijn: “Flipje sterker dan zijn bazen”?

Verder lezen:Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland