Een perfect paar ….met een peer  


In Amerika hebben ze een perenbureau. Een soort AGF-Promotie voor peren alleen, dus. Die club is erg creatief. Ze hebben nu weer een leuke wedstrijd, waaraan je kunt deelnemen op vertoon van een aankoopbewijs van minstens 3 pond Amerikaanse peren.

Het is een soort “boer zoekt vrouw - formule”, deze wedstrijd rond Valentijnsdag. De boer is in dit geval de peer. De peer moet een perfecte partner vinden. Dat kan de peer natuurlijk niet zelf. Dat moet de wedstrijddeelnemer doen. Hij kan dat doen door een recept op te sturen, waarin de peer gekoppeld wordt aan andere ingrediënten. Dat moet dan een perfect paar opleveren. De wedstrijd heeft dan ook als titel niet “ a perfect pear (=peer), maar “a perfect pair” (=paar). Nog woordspelig ook, die Amerikaanse perengabbers.

Je kunt niet vanuit ons land deelnemen, tenzij je nog snel naar de VS gaat en daar in februari een deelnameformulier bij een fruitzaak weet te halen bij je aankoop van zoals gezegd minstens 3 pond VS-peren.

Wat kun je winnen? Nee, geen pomologische reis. Zelfs geen vliegreis. Nee, in benzineslurpend land nummer één kun je uiteraard een auto winnen.

Ik kan het weer niet laten onze vrienden van AGF-Promotie aan te spreken. Komen jullie nog uit jullie bureaustoel om Yvonne Jaspers voor jullie zaak te winnen? “Peren willen paren” zal wel niet subtiel genoeg zijn. “Peer zoekt meer” is beter, misschien? Ach, verzinnen jullie zelf maar wat! Laten jullie je daarbij maar inspireren door de titel van dit item!

Enter the USA Pears "Perfect Pair" Contest for a Chance to Win a Car!
(illustratie: Perenbureau VS)

Verder lezen: www.usapears.orgAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland