Weer bewijs geleverd:
biologisch geteeld = gezonder fruit!!
 


Analyses van biologisch geteelde tomaten, appelen en perziken lieten hogere concentraties aan vitamine C, polyphenolen, betacaroteen en flavonoïden zien. Stoffen goed voor je hart en goed als kanker-preventie-stoffen.

Dit Britse, Franse en Poolse onderzoek bevestigt Amerikaans onderzoek, waarover in deze rubriek ook al gepubliceerd werd. Ook biologische kiwi’s blijken meer gezonde stoffen te bevatten dan regulier geteelde kiwi’s.

Dat is allemaal prima nieuws voor de biologische telers, en voor jullie als vruchtboom(gaard)bezitters die geen kunstmest of pesticiden gebruiken. De biologische telers kunnen nu met recht stellen dat hun producten gezonder zijn (eerder mocht dat in bepaalde landen niet). Ook sceptische overheden zullen er nu aan moeten geloven: biologisch is geen modegril, biologisch is echt gezonder!

Meer details:

In Warschau ontdekten universitaire onderzoekers dat biologische appelmoes meer fenolen, flavonoïdes en vitamine C bevatte dan reguliere appelmoes. Goed te weten voor crèches en zo! Ook biologisch geteelde tomaten bleken meer van die goede stoffen te bevatten; alleen het gehalte aan lycopeen ( ook een gezonde stof) viel iets tegen. De Franse onderzoekers bewezen dat biologisch geteelde perziken meer goede stoffen bevatten én lekkerder werden gevonden.

Kortom

Biologische telers, het bewijs is er nu echt. Doe er jullie voordeel mee!

Hobbytelers, jullie fruit kan gezonder zijn dan het reguliere fruit uit de winkel! Doe er jullie voordeel mee!

Koks van zieken- en zorghuizen, van crèches en bedrijfskantines, het is bewezen: biologisch is beter voor jullie cliënten, en nog lekkerder ook. Voor jullie lijkt dit een eye-opener: de vaak minder goed etende cliënten hebben méér aan biologisch fruit dan aan regulier geteeld fruit! Doe er jullie cliënten een gezondheids- en smaakvoordeel mee!

Verder lezen
Daily MailAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland