Zelfs het Belgische Ziekenfonds
promoot de appel!
 


Pomologen in België hebben steun gekregen uit een verrassende hoek. Het ziekenfonds “Christelijke Mutualiteit” wil de ziektekosten drukken, en geeft daarom tips voor een goede leefwijze.

Tot de goede leefwijzen behoort volgens de Christelijke Mutualiteit minstens anderhalve liter water per dag drinken. En tijdens vergaderingen geen koekjes eten, maar…..fruit. We moeten dus van het ziekenfonds “fruitig vergaderen”

Ik citeer even wat uit de berichtgeving van het fonds

“Gezond vergaderen Gezonde voeding heeft heel veel met gewoontes te maken. Neem bijvoorbeeld vergaderingen. Zij gaan meestal gepaard met koffie- en rookpauzes, met koekjes, cake, chocolade of sandwiches. De CM nodigt vergaderend Vlaanderen uit voortaan te kiezen voor fruit en water en voor de inlassing van wandelpauzes. Wie 'fruitig' vergadert, is bovendien al een stukje op weg naar de aanbevolen twee tot drie stukken fruit per dag. …….. Een appel brengt slechts 43 kcal per 100 gram aan en die zijn verbrand na 7 minuten grasmaaien of zwemmen”.

Allez, Landgenoten-vergadertijgers van boven de Schelde, dit is nog es duidelijk trendsettend! Voortaan fruit, water en wandelpauzes in plaats van koffie, rookpauzes en vettig verjaardagsgebak. Ik zal het in de ideeënbus van mijn baas doen. U hoort zijn reactie!

Verder lezen: Website Christelijke MutualiteitAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland