Bananen en cocaïne  


De banaan wordt meestal geassocieerd met flauwe sexmoppen. Die associatie heeft misschien zijn langste tijd gehad. In de fruit- en misdaadverslagen gaan bananen en misdaad steeds meer samen.

Zo lezen we dat eind 2006 in Rotterdam 8000 cocaïnebananen zijn onderschept op een transportboot uit, uiteraard, Colombia. De 60 kilo coke zat in metalen buisjes die in bananen geschoven waren.

In de Poolse havenstad Gdynia is 120 kilo cocaïne onderschept met een waarde van ruim 11 miljoen euro. Die cocaïne was verstopt in een container met bananen die, uiteraard, afkomstig was uit Zuid-Amerika

Die 69 en 120 kilo waren nog niets vergeleken met de 250 kilo die verstopt zaten in bananen die in de Italiaanse nieuwe haven van Civitavecchia aangevoerd werden. Daar zat de coke niet in buisjes, maar in 8 grote tassen in een container met bananen waren verstopt. En die bananen kwamen eens niet uit Colombia, maar uit Ecuador, dus toch Zuid-Amerka.

Blijkbaar hadden de politie- en douanespeurders nog niet goed genoeg gezocht. Want medewerkers van een supermarkt in de Duitse stad München hebben 15 tot 18 kilo cocaïne gevonden. De werknemers ontdekten de drugs in één doos met bananen.

Méér werd cocaïne werd in Limburg in twee supermarkten gevonden. Het ging om 50 kilo in 3 dozen. Een logistieke fout, zeggen ze bij de politie.

Die 50 kilo is dan weer niets vergeleken bij wat een Belgische supermarktbaas in Halle vond. Ongeveer 140 kilo tussen de bananen. Eerder al vond hij al een keer 114 kilo.

Voor het nalezen van het plot van deze spannende fruitmisdaadverhalen:Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland