Hollandse fruitbomen in Afghanistan:
"Geweerkolven tot boompalen"
 


Onze jongens knokken in Afghanistan voor de mensen en tegen de onmensen van de Taliban en Al Qaida. Met daadwerkelijk gevaar voor eigen leven proberen zij iets aan de heropbouw en ontwikkeling van Afghanistan te doen.

Onze jongens krijgen nu steun uit pomologische hoek. Onze ministers van Economische Zaken en Ontwikkelingssamenwerking hebben de portemonnaie getrokken en geven een half miljoen subsidie, zodat er twee boomgaarden van 15 hectare aangelegd kunnen worden in Afghanistan.

De centen komen o.a. terecht bij de Steenbergse boomkweker Verbeek. Die gaat 50 Afghanen laten opleiden tot fruitteler. En zij moeten dan meer Afghanen leren fruit te telen. Verbeek durft overigens niet zelf naar Afghanistan, en daarin heeft hij natuurlijk volkomen gelijk. De bomen komen van Verbeek en de firma Fleuren.

Wel, sukses meneer Verbeek. Hopenlijk krijgt u de Afghanen weer aan het fruit telen. Dan hebben ze geen tijd voor opiumteelt. Dat is prettig voor opiumhaters. En de Afghanen hebben geen tijd of aanleiding meer om te schieten op onze jongens.

Meneer Verbeek, u bent grandioos. Vroeger heette het "zwaarden tot ploegscharen". Nu zou het kunnen heten "geweerkolven tot boompalen". Meneer Eimert van Middelkoop wordt nog werkeloos dank zij u!

Verder lezenAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland